6 Ağustos 2012 Pazartesi

Köpeğinizin cinsi hakkınızda ne söylüyor?

Biraz da eğlenelim, bu makale bilgi sağlamaktan ziyade sadece eğlence için yazılmıştır.

Köpek sahipleri ve köpek severler pek çok farklı şekle, ölçüye ve kişiliğe sahip olabilir. Peki belirli bir köpek sizin hakkınızda bir şey söyleyebilir mi? Bazıları bu soruya "evet" cevabı veriyor.

Bir köpeğin cinsi insanları bir araya getirebilir; belli bir cinsin hayranları sadece sokaklarda ya da parklarda değil, aynı zamanda köpek yarışmalarında, ırk derneklerinde hatta online oluşumlarda da bir araya gelirler. Bir cinse aşık olduğunuzda, diğer insanlarla bu cinsin özellikleri hakkında konuşmak ve sevginizi paylaşmak size keyif verir.

İster inanın ister inanmayın; favori köpek cinsiniz, çevrenizdeki insanlara sizin kişiliğiniz hakkında ipuçları verir.  "Bir kitabı kapağına bakarak yargılamayın" diye bir söz vardır, yine de bir kişiyi tanımadan önce o kişi hakkında ilk izlenimleri oluşturmak insanların içgüdüsel eğilimidir. Kişinin hangi cins köpekle yürüdüğü ya da oynadığını görmek bu ilk izlenimlerin bir parçasıdır. Kendimizi yansıtma şeklimiz ve giyinme biçimimizle birlikte, hayatımızı paylaştığımız köpek ile de çevremize mesaj göndeririz.

Haydi bir göz atalım, işte size 20 farklı köpek cinsinin, sahipleri hakkında anlattıkları.
........>>



Labrador Retriever cinsi köpek sahipleri her zaman yapacak eğlenceli bir şeylerin arayışındadır. Gerekirse, büyük bir memnuniyetle eğlenceyi sağlarlar. Tüm sporları, özellikle de su sporlarını severler. Bu kişiler kibarlıkları, şefkatli doğaları ve spontane olmalarıyla bilinirler. Hayatlarında her şeyi en az bir kere deneyeceklerdir. (Favori televizyon programları: Doğa sporları ile ilgili her şey)

Golden Retriever sahipleri genellikle dışarıda olmayı seven kişiler olarak görülürler. Aile ve arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanırlar ve çoğunlukla başkalarına yardım edebilecekleri türden işlerde çalışırlar. Aynı zamanda çoğunlukla boş zamanlarında kendilerini gönüllü işlere adarlar ya da yardım organizasyonlarına bağışta bulunurlar. Bazıları, insanlara biraz fazla güvenen kişiler olabilirler. (Favori televizyon programları: Hiçbiri, sosyalleşmeyi tercih ederler)


Alman Çoban Köpeği sahipleri genellikle ciddi kişilerdir ve yabancıların yanında biraz çekingen olabilme eğilimleri vardır. Tanımayan kişiler, onları belki biraz "soğuk" kişiler olarak görebilirler. Ama onları bir kez tanıdığınızda, altın kalpli olduklarını ve arkadaşları için her şeyi yapabileceklerini fark edersiniz. Şiddetli derecede sadık olabilirler ve insanlara yardım etmekten hoşlanırlar. Her zaman doğru olanı yapmak isterler, his olarak da etik olarak da. (Favori televizyon programları: Polisiye)
Beagle sahipleri iyi zamanların tadını çıkaran kişilerdir; herkesin hayatına kahkaha ve neşe katabilirler. Çok sosyaldirler ve konuşkan olurlar, çok sayıda arkadaşları vardır. Hayatları çok aktif görünse de aynı zamanda televizyon karşısında geçirilecek zamanı da severler. (Favori televizyon programları: Sit-com diziler)



Yorkshire Terrier sahipleri, genelde titiz ve düzenli olma eğilimindedir. Bağımsızdırlar ve iyi bir tartışma yetenekleri vardır. Evleri temiz ve düzenlidir, dış görünüşlerine özen gösterirler. Kötü göründüklerini hissettikleri günler azdır, ancak böyle olduğunda bu durum onlar için bütün bir günün tadını kaçırabilir. (Favori televizyon programları: Home TV)





Dachshund (Sosis) sahipleri insanları severler, iyi partilerden hoşlanırlar. Biraz inatçı olabilirler; bir şey istediklerinde, elde edene kadar vazgeçmezler. Bahçe işlerinden hoşlanırlar, özellikle toprakla uğraşmayı severler. (Favori televizyon programları: Ground Force)


Boxer sahipleri hayatı severler ve sıklıkla çok meşgul olurlar. Onlara göre; yabancılar, henüz tanışmadıkları arkadaşlardır. Hayatları pek çok sadık arkadaş ile geçer. Dışarıdan çok meşgul ve belki biraz fazla sinirli görünebilirler; ama karşılaştıkları problemlere gülerek, abes bularak, oyuncu bir şekilde yaklaşırlar. (Favori televizyon programları: How I Met Your Mother)


Poodle (Kaniş) sahipleri, saygılı ve merhametli kişilerdir. İhtiyacı olan birine büyük bir tutkuyla ve seve seve yardım ederler. Dış görünüşleriyle, kendilerini ve evlerini temiz tutmalarıyla gurur duyarlar. Seyahat etmekten ve lezzetli yemekler yemekten hoşlanırlar. (Favori televizyon programları: Beverly Hills)




Shih-Tzu sahipleri, arkadaş canlısıdır, insanları yargılamazlar ve arkadaşları tarafından sevilirler. Özgüvenleri yüksektir, sakin ve rahat bir hayat tarzını severler. Gereksiz iş yaptırılacak kişiler değildirler, ciddiye alınmayı tercih ederler. Kişisel alışverişten hoşlanırlar. (Favori televizyon programları: Friends)



Chihuahua sahipleri, çok yönlü kişiler olarak bilinirler. Eğlenceli, ciddi, evcimen ya da parti delisi olabilirler. Genellikle düzenli ve titiz olurlar, evlerine ve sahip olduklarına özen gösterirler. Arkadaşlarına oldukça sadıktırlar ancak onları tanımayan kişiler tarafından yanlış anlaşılabilirler. Bazıları dışarıdan kibirli ya da soğuk olarak algılanabilir, ancak sıcakkanlı ve sevgi doludurlar. (Favori televizyon programları: Simple Life)
Minyatür Schnauzer sahipleri, otoriter ve fazla düzenli olarak tanımlanabilirler. Evlerinde pek çok kural hakimdir ve her şeyin belirli bir yeri vardır. Dağınıklığa tahammül etmezler. Sadıktılar ve çevresindekilere sağlam bir etik ile merhamet ederler. (Favori televizyon programları: Law & Order)

Pug (Mops) sahipleri, sınıfın palyaçolarıdır. Her zaman keyifli ve mutludurlar, yeni şeyler denemeyi severler. İyi bir espiri anlayışları, damak tadları vardır ve yaşama sevinçleri vardır. (Favori televizyon programları: Sünger Bob)





Pomeranian sahipleri dramayı ve hayatın lükslerini severler. Kişisel bakım için banyoda saatler geçirebilirler. Havalı bir yürüyüşleri vardır, dikkatlerin üzerlerinde olmasından hoşlanırlar. Kenilerine iyi muamele edilmesini beklerler ve genellikle lüks restoranları tercih ederler. (Favori televiyon programları: Reality Show çeşitleri)


Bulldog sahiplerinin çoğu, gülmeyi ve şapşallığı severler ama bazılarının inatçı bir damarı olabilir. Yapılacak işleri kendilerine göre bir zamanda ve kendi yollarıyla yapmayı tercih ederler. Sistemlidirler, işlerin hallolması için en kolay ve etkili yolu bulacaklardır. Ailelerini sever ve değer verirler, oldukça romantik olabilirler. Duygusal bir yönleri vardır. Televizyon önünde koca bir kap patlamış mısırla zaman geçirmeyi severler. (Favori televizyon programları: The Simpsons)
Cocker Spaniel sahiplerinin genellikle meşgul bir hayatı vardır ancak aileleriyle kaliteli zaman geçirebilmek adına ne gerekirse seve seve yapacaklardır. Romantizmi severler, hayatlarında drama olmasından hoşlanırlar. Bazıları tez canlı olabilir, bu kişiler iyi görünmeyi severler ve spor salonunda zaman geçirirken oradaki insanları dikkatini çekerler. Değişimden çok hoşlanmazlar ve kolay kolay yeni arkadaş edinmezler; yine de az sayıda ama çok iyi dostları vardır ve bunların bazılarıyla çocukluktan beri dosttur. (Favori televizyon programları: Desparate Housewives/Umutsuz Ev Kadınları)



Rottweiler sahipleri, ciddi ve kararlı kişilerdir. Onları tanıyan kişiler tarafından "yoğun" olarak tanımlanabilirler. Doğruyu-yanlışı belirlemede güçlü hisleri vardır. Arkadaşları ve çalışanlarından saygı görürler. Kendilerine güvenleri oldukça yüksektir ve bu durum dışarıdan soğuk görünmelerine neden olabilir; ama bir kez tanıdığınızda ne kadar sadık ve kararlı kişiler olduklarını fark edersiniz. (Favori televizyon programları: Sherlock Holmes)

Boston Terrier sahipleri; hayat boyu sürecek dostluklar edinen, merhametli kişilerdir. Arkadaşları, onları şirin şapşal bir yönü olan, dışa dönük kişiler olarak tanımlayabilirler. Pratik zeka ürünü şakaları severler ve insanları güldürmekten hoşlanırlar. İnsanlara karşı nazik ve saygılıdırlar; yalnızca nadiren negatif sözler kullanırlar. (Favori televizyon programları: Talk Show çeşitleri)


Shetland Çoban Köpeği sahipleri nazik insanlardır ve başkalarının sorumluluğunu almayı severler. Hizmet sektöründen işlerde çalışırlar ya da evde çocuklarla ilgilenirler. Dış görünüşlerinin iyi olmasını severler; komşularından oluşan grubun lideri olurlar. Evleri tertemizdir, bahçelerine herkes gıpta eder. (Favori televizyon programları: Çocuklar Duymasın)


Maltese Terrier sahipleri şımartılmayı severler, bir alışveriş merkezinde o mükemmel elbiseyi bulabilmek için saatlerini harcayabilirler. Kuaförlerinde düzenli randevuları vardır. Her zaman liste başı olan en iyi restoranlara giderler. Pek çok arkadaşla dolu olan hayatlarının tadını çıkarırlar; çalışmak yerine arkadaşlarıyla dedikodu yapmayı tercih ederler. (Favori televizyon programları: Sex and The City)

Alman Kısa Tüylü Pointer (Kurzhaar) sahipleri atletiktirler ve iyi bir göz-el koordinasyonları vardır. Arkadaş canlısıdırlar ama yalnızlıktan da keyif almayı bilirler. Çoğu, haftasonlarını trekking yaparak ya da çevreyi keşfederek geçirir. Hyallari bir triatlona katılmak ya da dünyayı keşfeden bir belgeselin parçası olmaktır. (Favori televizyon programları: EuroSports ya da  Discovery Channel kanalalrındaki her şey)







Makale: Dr. Jon, http://www.petplace.com/
Çeviri: Gülru Batur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder